Üzembe helyezés

Hozzáférhetőségi megfontolások

ADA compliant

A kiegészítők elhelyezése könnyű használatot kell hogy lehetővé tegyen a mozgásukban korlátozott emberek számára is. Egy kerekesszékben élő ember igényei jó útmutatók lehetnek a mankót, botot vagy járókeretet használó emberek igényeihez. Ha lehetséges, akkor helyezze a kézszárítót az akadálymentesített WC közelébe. A kézszárító elhelyezésének magasságára vonatkozó javaslat: kézszárító 75-90cm , a működtethető részek 82-98cm távolságban a végleges padlótól. Elegendő helyet kell biztosítani a készülék oldalán és az előtt (80x80cm)

A Veltia kézszárítót úgy tervezték, hogy elegendő mozgásteret biztosítson egy kerekesszékben élő ember lábának és térdének. Mivel a kézszárító egyszerre szárítja a kéz mindkét oldalát, és nem igényel fel-le történő kézmozgatást, vagy a kezek összedörzsölését, alkalmas a mozgásukban korlátozott emberek gyors kézszárítására. Veltia Kézszárító: rögzítse a kézszárító tetejét 90cm-re a talajtól, ezáltal a szenzor 98cm távolságra kerül. Helyi szabályok lehetnek érvényben, ezért üzembe helyezés előtt mindig egyeztessen a helyi építési hatóságokkal.

Tervezési megfontolások

Általánosságban a kézszárítókat a mosdókagylók és a kijárat közé kell elhelyezni. Annak érdekében, hogy csökkentsük a víz csöpögését a helyiségen keresztül, a legjobb megoldás, ha a kézszárítót a mosdókagylók mellett helyezi el. Ez csökkenti a csúszásveszélyt. A Veltia kézszárító összegyűjti a kezekről származó vizet, ezáltal csökkentve a további vízlecsöppenéseket. Általános szabály, hogy minden két mosdókagylóra jutnia kell egy kézszárítónak.

Utasítások az üzembe helyezéshez

1. A fém tartókeretet 3 csavarral rögzítse a falhoz, majd a készüléket erre a tartóra akassza.

2. Mikor a készülék már a tartókereten van, rögzítse ahhoz egy biztonsági csavarral, amit csak speciális eszközzel lehet behajtani. A fém tartókeretet, a csavarokat, a biztonsági csavart és a speciális eszközt a készülékkel szállítjuk.

 

Kapcsolat:

Magyarországon a Veltia termékeket a 2AGY Bt. forgalmazza.

Kérje ingyenes termékbemutatónkat!

 

Telefon / Fax: +36 29 314-541

Péntek Attila: +36 20 530-6106

Péntek-Gyulai Attila: +36 20 532-1918